De geschiedenis van Interparking

Interparking werd 60 jaar geleden in België opgericht en is nu actief in 9 landen doorheen Europa.
In de laatste 6 decennia zijn we uitgegroeid tot één van de Europese marktleiders in het aanbieden van openbare parkings en dit succes is te danken aan jullie, onze klanten.

  • Zes decennia topkwaliteit parkings in Europa

De basisprincipes van Interparking zijn niet veel veranderd sinds de oprichting in België 60 jaar geleden. Toen al was het voor ons duidelijk dat automobilisten niet enkel op zoek zijn naar een plaats om hun wagen te parkeren. Ze willen parkeergarages op gunstige locaties met betrouwbare veiligheid en full-service parkeeroplossingen.

Na het opstarten van onze parkeerdiensten in België, breidden we uit naar Nederland en daarna  Duitsland en Oostenrijk onder de naam Contipark. Later kwamen daar ook Frankrijk, Italië, Spanje en Polen bij en in 2011 ook Roemenië.

Vandaag beheert Interparking 956 sites (off street & on street) in 415 Europese steden – goed voor 418 511 parkeerplaatsen.
En net als 60 jaar geleden stemmen we parkings nog steeds volledig af op de lokale gemeenschap.

  • De toekomst van Interparking

Interparking schreef ook geschiedenis door de sterke focus op groene oplossingen en hoopt een 100% CO2-neutraal bedrijf te worden in de nabije toekomst. Dit is reeds het geval in België. We engageren ons ook om de verkeersproblemen in steden tegen te gaan.

Doorheen heel onze geschiedenis hebben we geluisterd naar de klanten om zo onze diensten continu te verbeteren. Intussen bedienen wij 123 miljoen automobilisten per jaar.