Terug naar het nieuwsoverzicht

Brugge : Opening van parking “Centrum Ezelstraat”

24/05/2021

Op vrijdag 21 mei openen - na 18 maanden van werkzaamheden - de deuren van de nieuwe Interparking ‘Centrum Ezelstraat’.

“De nieuwe parking heeft een goede ligging, in het noordelijk deel van de stad waar tot nu toe geen mogelijkheid was tot ondergronds parkeren”, zegt burgemeester Dirk De fauw. Zoals de naam aangeeft, ligt de nieuwe parking langs een van de bekendste toegangswegen naar het centrum van Brugge, op wandelafstand van het Achiel Van Ackerplein, de Markt en de Stadsschouwburg. “Deze parking is een groot voordeel voor alle handelaars en restaurants in de Ezelstraat en de Vlamingstraat”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

De parkeergarage zelf bestaat uit twee ondergrondse niveaus en heeft 139 parkeerplaatsen, waarvan zeven plaatsen voor mensen met een beperking. Net als de tien andere parkings van de Interparking Groep in Brugge, is de parking ‘Centrum Ezelstraat’ uitgerust met de nieuwste technologie, zoals contactloze toegang via nummerplaatherkenning, de mogelijkheid om online een plaats te reserveren en natuurlijk de compatibiliteit met de Brugse Pcard+. De Brugse Pcard+ biedt vele voordelen, zoals 20% korting op uw parkeertarieven.

Burgemeester Dirk De fauw: “De uitbreiding van de parking Zand en deze nieuwe parking met 139 parkeerplaatsen in de Ezelstraat kaderen binnen de mobiliteitsvisie van de Stad. We willen minder goed bereikbare centrumparkings zoals het Zilverpand en de Biekorf maximaal vrijmaken voor bewoners en handelaars. Bezoekers worden zoveel mogelijk opgevangen op een beter bereikbare locatie zoals deze nieuwe parking in de Ezelstraat, de uitgebreide parking Zand en de randparkings.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Een van de punten uit ons beleidsprogramma is de uitbreiding van het aantal ondergrondse parkeerplaatsen. Naast de uitbreiding van de ondergrondse parking Zand is deze parking in de Ezelstraat een mooie realisatie.”

 

Brugse Pcard+: contactloze toegang en betaling

De Brugse Pcard+ (www.pcard.be/brugge), gratis aangeboden door Interparking, wordt aan de in- en uitrit van de parkings gelezen dankzij de ingebouwde RFID technologie.

Dankzij deze kaart geniet de gebruiker automatisch van de scherpste prijzen in de parkings in Brugge en hoeft hij niet meer aan te schuiven aan de kassa.

Voortaan hoeft men in de meeste parkings van België de kaart zelfs niet meer te tonen of een ticket te nemen aan de inrit. Via nummerplaatherkenning rijdt men binnen en vertrekt men zonder enig contact. De duur van de parkeersessie wordt onmiddellijk geregistreerd via de Brugse Pcard+ die gekoppeld is aan de nummerplaat. Deze technologie is al in alle parkings van Brugge beschikbaar.

Zodra men de kaart heeft ontvangen, hoeft men deze alleen nog maar te badgen aan de in- en uitrit van de parking of te koppelen aan de nummerplaat via de volgende link:
www.parkingmadeeasy.be

In parking Zand is een contactloze ervaring ook mogelijk via krediet- en bankkaart: door de kaart aan de inrit- en uitritzuil te houden kan men eenvoudig parkeren en hoeft men niet meer aan de kassa te passeren.

 

Over Interparking

Interparking is al 60 jaar een toonaangevende operator van parkeervoorzieningen in Europa. Vandaag beheert de uitbater zo’n 950 locaties in 9 Europese landen: België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Polen, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Goed voor 415.000 parkeerplaatsen en intussen ook 704 laadpalen voor elektrische of hybride voertuigen. De groep telt meer dan 2.500 medewerkers.

“In Brugge biedt Interparking zo’n 4.652 parkeerplaatsen aan, verdeeld over tien parkings. De uitbreiding van parking Zand, die normaalgezien opent in 2022, zal het aantal parkeerplaatsen nog eens met 625 plaatsen doen toenemen”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. Ook onder het Beurs en Congresgebouw komen er nieuwe parkeerplaatsen. 

De strategie van Interparking – zowel toepasbaar op stedelijke ontwikkeling als op het beheer van het parkingnetwerk – steunt op drie pijlers: een continue kwaliteitsverbetering van de diensten, innovatieve mobiliteitsoplossingen voor de uitdagingen in steden én een verantwoord beleid dat helpt het milieu te beschermen. Interparking is een CO2-neutraal gecertificeerde organisatie.