Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking voorziet zijn parkings op Brussels Airport van 700 extra laadpunten voor elektrische wagens

11/03/2024

Persbericht – Interparking/Brussels Airport

 

Interparking voorziet zijn parkings op Brussels Airport van 700 extra laadpunten voor elektrische wagens

 

Interparking, de uitbater van de openbare parkings op Brussels Airport, rust meer dan 700 parkeerplaatsen uit voor elektrische wagens in zijn parkings op de luchthaven. De installatie van deze laadpunten is een belangrijke investering om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers en personeel, aangezien er alsmaar meer elektrische auto’s op de baan zijn in België. Dit initiatief is een belangrijke stap in de inspanningen van Interparking en Brussels Airport voor duurzamer transport en innovatie.

Op weg naar groenere mobiliteit

Interparking biedt meer dan 13.000 parkeerplaatsen aan op Brussels Airport. Tot voor kort hadden bestuurders van elektrische auto's toegang tot 50 speciaal uitgeruste parkeerplaatsen op de luchthaven. Gezien het toenemende aantal elektrische wagens zijn er 500 nieuwe laadpunten voor passagiers geïnstalleerd in P1 en P3, op een strategische locatie voor de luchthaventerminal. Er zijn ook tweehonderd nieuwe laadpunten speciaal voor het personeel geïnstalleerd aan de P1-parkeerzone, wat het totale aantal parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheden op 750 brengt.

"Bij Interparking willen we ons steentje bijdragen aan een groenere mobiliteit. De toevoeging van deze laadpunten op Brussels Airport is maar een klein deeltje van ons ambitieuze project, namelijk de grootschalige uitrol van elektrische laadpunten in België en de acht andere Europese landen waar we actief zijn", aldus Roland Cracco, CEO van Interparking.

"Elektrische mobiliteit maakt integraal deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Brussels Airport", legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, uit. "Het vervoer van onze passagiers op het tarmac gebeurt al volledig elektrisch en we zijn ons hele bedrijfswagenpark aan het elektrificeren. Ook algemeen gezien groeit het aantal elektrische auto's, waardoor de behoefte aan laadpunten eveneens toeneemt. De nodige infrastructuur voorzien voor onze passagiers en medewerkers is dan ook een prioriteit. Dankzij onze partner Interparking kunnen passagiers hun wagen opladen in onze parkings terwijl ze op vakantie zijn."

Je auto opladen terwijl je zelf aan het opladen bent

De parkeergarages zijn uitgerust met de allernieuwste laadpunten, zodat passagiers hun auto kunnen opladen terwijl ze zelf hun batterijen aan het opladen zijn op vakantie. Het Interparking-team legt momenteel de laatste hand aan de bedrading en de technische installatie om een vlotte en veilige gebruikerservaring te garanderen. De 700 nieuwe laadpunten zullen vanaf begin maart geleidelijk worden geactiveerd.

Ze kunnen worden gebruikt met eender welke laadpas en de parkeerplaatsen zijn beschikbaar volgens het 'wie het eerst komt, het eerst maalt'-principe. Als het laadpunt wordt geactiveerd met de Pcard+ van Interparking, worden er geen activeringskosten aangerekend. Deze langzame laadpunten zijn geoptimaliseerd voor lange parkeerbeurten, en perfect voor auto's die meerdere dagen of weken blijven staan terwijl de eigenaar op reis is. Er zijn geen extra kosten verbonden aan parkeren op een parkeerplaats met laadpunt, ook niet nadat de wagen volledig is opgeladen.

 

 

 

Over Interparking

Sinds 1958 is Interparking een van de toonaangevende Europese parkinguitbaters. Interparking ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt hoogwaardige parkeerfaciliteiten in heel Europa. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in België, telt meer dan 2200 werknemers en beheert 1011 parkings met meer dan 432.000 parkeerplaatsen in 406 steden en 9 landen, waaronder België, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking beheert ook parkings in Duitsland en Oostenrijk onder de merknaam Contipark.

Interparking is een CO2-neutrale organisatie.

 

Kijk voor meer informatie op www.interparking.com

 

Over Brussels Airport   

  

Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2023 verwelkomde Brussels Airport 22,2 miljoen passagiers en werd er 701.000 ton vracht vervoerd via de luchthaven. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europese vluchten als langeafstandsverkeer, en verbindt België in 2024 met 220 rechtstreeks bereikbare bestemmingen wereldwijd, aangeboden door 72 luchtvaartmaatschappijen.   

De luchthaven biedt ook een toonaangevend cargoplatform, gespecialiseerd in het transport van farmaceutische producten, bederfbare goederen, e-commerce en levende dieren. Brussels Airport is de belangrijkste farmahub in Europa.

Met haar SHIFT 2027 strategie, die ze in 2022 lanceerde, wil Brussels Airport Company haar positie als belangrijke Europese hub versterken, haar ambitieuze doelstellingen inzake duurzaamheid kracht bijzette o.a. via het Europese Green Deal-project Stargate, en haar activiteiten verder diversifiëren door te focussen op innovatie en samenwerking.

Brussels Airport is de op één na belangrijkste economische motor in België, goed voor 64.000 directe en indirecte jobs en is eigendom en wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn een consortium van privé-investeerders (75%) en de Belgische Staat (25%). Volg Brussels Airport op Twitter, Linkedin, Instagram, TikTok en Facebook.  

 

Perscontact

 

Interparking                                                                            Brussels Airport Company

Nicolas Godon                                                                        Persdienst

Marketing- en communicatieverantwoordelijke                       02 753 53 53

Tel.: +32 471 78 02 13                                               

ngodon@interparking.com                                                     media@brusselsairport.com