Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking, CO2-neutraal gecertifieerd in 3 nieuwe landen

28/10/2014

Reeds een aantal jaren organiseert Interparking haar activiteiten rond 3 belangrijke ontwikkelingspolen: Kwaliteit, Mobiliteit en ook Ecologie. Als sociaal geëngageerd bedrijf dat bezig is met haar impact op haar omgeving, wenst Interparking een belangrijke rol te spelen op vlak van mobiliteit in Europa, en dit met grote aandacht voor duurzame ontwikkeling in deze sector.

De elektrische laadpalen in onze parkings behoren slechts tot het zichtbare gedeelte van dit engagement.

In navolging van een programma dat eerst het daglicht zag in België, werd de hele waardeketen geanalyseerd en herdacht in elk land van de Interparking Groep, om onze ecologische voetafdruk op de planeet te verminderen.  Het bedrijf streeft ernaar om als organisatie zoveel mogelijk klimaatneutraal te worden door een vermindering van het energieverbruik, recyclage, installatie van zonnepanelen en optimalisatie van het ticketingsysteem.

Omdat Interparking zich bewust is van de onvermijdelijke impact op het klimaat van bepaalde activiteiten, steunt het al jarenlang verschillende projecten om CO2 te verminderen in Afrika, met name de strijd tegen ontbossing in Oeganda.

Dit jaar kunnen we trots zijn dat Duitsland, Spanje en Polen werden toegevoegd aan de lijst van landen waar onze activiteiten CO2-neutraal gecertificeerd zijn; nu dragen in totaal 8 van de 9 landen waarin we actief zijn, het CO2-neutraal certificaat van co2logics (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië en Spanje).