Terug naar het nieuwsoverzicht

Parking Am Museumsquartier wint European Parking Award

21/09/2017

Parking Am Museumsquartier wint European Parking Award

Exploitant en ontwikkelaar van parkeergarages Contipark Austria, onderdeel van Interparking, heeft in Rotterdam de European Parking Award gewonnen voor de parkeergarage Am Museumquartier. De pas gerenoveerde parkeergarage staat midden in het hoogstaande Museumkwartier van Wenen. Dat met 90.000 m2 en meer dan 60 culturele instellingen het grootste kunst en cultuur gebied van de wereld is. Daarnaast bevindt de Mariahilfer Strasse, een van de bekendste winkelstraten van Wenen, zich op loopafstand.

De European Parking Awards worden tweejaarlijks uitgereikt tijdens het congres van de European Parking Association. Contipark won de European Parking Award in de categorie Renovated parking structures, waarvoor naast Contipark ook Alpha Parking, onderdeel van de Interparking Group, was genomineerd. De vakjury beoordeelde de parkeergarages onder meer op locatie, functionaliteit, management en de geboden parkeerservices.

Parking Am Museumquartier telt 980 parkeerplaatsen en is binnen een periode van 2 jaar volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Hiermee biedt de parkeervoorziening een hoog parkeercomfort tegen onverslaanbare lage prijzen. Onderdelen van de renovatie waren een complexe betoninstallatie, uitgebreid schilderwerk, een nieuw bebordingsplan en parkeergeleidingssysteem, state-of-the-art technische voorzieningen en milieuvriendelijke LED verlichting.

Over Interparking

Al bijna 60 jaar baat Interparking kwaliteitsparkings uit in Europa. Het bedrijf werd in 1958 opgericht in Brussel en beschikt nu over meer dan 800 parkings in 9 Europese landen. Interparking heeft vestigingen in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking bezit ook meer dan 400 parkingsin Duitsland en in Oostenrijk, onder de merknaam Contipark. Daarnaast beheert Interparking alle parkeergarages van de Duitse treinstations in het kader van een joint venture met de Deutsche Bahn (Bahn Park).

Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 175 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Mede door continu te investeren in milieuvriendelijke parkeeroplossingen is de Interparking Group een 100% CO2-neutraal gecertificeerde organisatie. Meer informatie op: www.interparking.com ; www.contipark.de

Meer informatie over de European Parking Award op: www.europeanparking.eu