Terug naar het nieuwsoverzicht

Zuidfoor 2018

13/07/2018

Er zijn van die tradities die zijn uitgegroeid tot een heus instituut. De Zuidfoor is er daar een van. De oorsprong ervan gaat terug tot 1880 en wij zijn nu toe aan de 138e jaargang. Dit event is een van de grootste publiekstrekkers tijdens de Brusselse zomer en de organisatoren verwachten zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Dit jaar telt de kermis liefst 130 attracties. Elke dag van 15 uur tot 1 uur ‘s ochtends geurt de hele wijk naar oliebollen en frieten. Bezoekers die langskomen voor een ritje op een pony of voor het schietkraam, kunnen er ook smullen van een lekkere suikerspin.

Zoals gewoonlijk mikt de Zuidfoor vooral op gezinnen, met een gevarieerd programma voor alle leeftijden, een combinatie van de nieuwste sensationele attracties en eerder traditionele kermiskramen: paardenmolen, schietkraam, spookhuis, botsauto’s of ‘rups’.

Wie zei dat kermiseten en fijne gastronomie niet hand in hand kunnen gaan? Vorig jaar bedacht sterrenchef Pierre Wynants, van het befaamde «Comme Chez Soi», een speciale kermissaus voor de Zuidfoor. Ook dit jaar kunt u proeven van deze subtiele combinatie van mayonaise, pickles en specerijen bij het niet weg te denken zakje frieten.

Waar parkeren?

De meest nabije parking is uiteraard onze parking Hallepoort met zijn 500 parkeerplaatsen vlakbij de kermisattracties.

Tijdens de hele duur van de Zuidfoor, kunt u genieten van het voordeeltarief van 3€ (voor een volledige dag parkeren tijdens het weekend en feestdagen EN vanaf 15u tijdens de weekdagen).

Meer inlichtingen: http://zuidfoor.be/