Terug naar het nieuwsoverzicht

Inauguratie van Nieuwe parking “Entre Deux Portes” in Brussel

28/06/2015

Nieuwe parking “Entre Deux Portes” in Brussel

Interparking komt naar buiten met 156 extra parkeerplaatsen voor auto’s, 10 plaatsen voor motoren en 40 plaatsen voor fietsen in het gloednieuwe gebouw “Het Guldenvlies”


Brussel, 26 juni. Interparking opent zijn parking “Entre Deux Portes” in Brussel, onder het gloednieuwe gebouw “Het Guldenvlies”. Voor deze plechtige opening brengt Roland Cracco, CEO van Interparking, de hoofdrolspelers van de mobiliteit in Brussel samen met de beleidsmakers van het Brussels Gewest en van de gemeenten Brussel-Stad en Elsene. De gelegenheid wordt aangegrepen om de visie van Interparking op de mobiliteit in Brussel, de invoering van voetgangerszones en de hieruit voortvloeiende maatregelen voor de parkeergarages en de verschillende vervoerswijzen uiteen te zetten.

Het gebouw “Het Guldenvlies”, op de Brusselse laan met dezelfde naam, is een echte blikvanger. Het splinternieuwe gebouw omvat woningen en handelszaken, waaronder Marks & Spencer en Zara die het reeds overvloedige shoppingaanbod op de Guldenvlieslaan komen aanvullen. De bezoekersverwachtingen liggen dan ook hoog … Dit betekent dat een degelijke infrastructuur moest worden voorzien met het oog op vlot parkeren voor iedereen

Onder het gebouw heeft Interparking twee ondergrondse verdiepingen ingericht met 156 parkeerplaatsen voor auto’s en 10 plaatsen voor motorfietsen. Een aantal privéplaatsen is gereserveerd voor de gebruikers van het gebouw.

Daarnaast heeft Interparking 40 fietsplaatsen voorzien voor fietsers en 6 plaatsen voor personen met een beperkte mobiliteit.

Parkeergarage “Entre Deux Portes” onderscheidt zich door het comfort dat ze de gebruikers biedt. De parkeerplaatsen zijn ruim bemeten: 2,60 meter breed en 5 meter lang. De garage is uitgerust met de laatste technologische snufjes, zoals parkeergeleiding naar vrije plaatsen en ledverlichting. De lift kan overigens ook fietsen vervoeren. De parking is uitgerust met toiletten die ook toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit.

INTERPARKING

Sinds meer dan 55 jaar beheert Interparking kwaliteitsvolle parkings in Europa. Interparking werd opgericht in Brussel in 1958 en telt vandaag meer dan 670 parkings in Europa, die in 2013 door ongeveer 92 miljoen klanten werden bezocht. Interparking is gevestigd in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Roemenië en Nederland. Onder het merk Contipark beheert Interparking ook ruim 400 parkings in Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast beheert Interparking alle parkings van de Duitse stations in een joint venture met Deutsche Bahn (Bahn Park).

Als Belgisch bedrijf is Interparking bekommerd is om de aantrekkelijkheid van de hoofdstad en van de grootste Belgische steden, en is het van nabij betrokken bij de problematiek van de mobiliteit in het stadscentrum. Interparking stelt zich op als competente partner die de belangen van de steden, de bewoners, de handelaars en de ondernemingen hoog in het vaandel draagt.

Een concrete toepassing van deze belangstelling voor mobiliteit is de Pcard+-kaart, die de gebruiker een volledige intermodale mobiliteit biedt door hem niet alleen toegang te geven tot het netwerk van de Interparking-parkeergarages in België, maar ook tot het metro-, tram- en busnet van de MIVB in Brussel, en weldra nog veel meer!

Dankzij dit initiatief kunnen automobilisten makkelijker en goedkoper gebruikmaken van de parkings. Dit komt de verkeersdoorstroming in de stad en de economische en commerciële aantrekkelijkheid ervan ten goede, en garandeert de bewoners en bezoekers een ideaal comfort en een efficiënt onthaal.

Meer informatie vindt u op www.Interparking.be   

Foto’s op aanvraag beschikbaar

 

Perscontact

Decider’s                                                                                                      Interparking

Evelyn Gessler en  Joëlle Lockman                                                            Nicolas Godon

evelyn.gessler@deciders.eu +32 475 23 53 92                                      ngodon@interparking.com

Joelle.lockman@deciders.eu +32 475 52 82 08                                     +32 2 549 54 14