Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe regeling in parkings van Brussels Airport om passagiers af te zetten of op te halen

09/05/2016
Sinds 22 maart is de Kiss & Ride-zone op Brussels Airport, het verkeersplatform voor de vertrekhal, niet meer toegankelijk voor het publiek. Daarom bieden Brussels Airport Company en de groep Interparking, beheerder van de parkings op de luchthaven, deze dienst voortaan aan in de drie parkings die het dichtst bij de terminal liggen. De eerste 15 minuten parkeren zijn gratis.

Als gevolg van de gebeurtenissen op 22 maart en de gewijzigde toegang tot de vertrekhal werd de Kiss & Ride-zone, het verkeersplatform voor de vertrekhal, gesloten voor voertuigen. Sindsdien was het mogelijk om een passagier af te zetten in parking P1, een passagier op te halen in parking P2. Om de dienstverlening aan onze passagiers te verbeteren en efficiënte parkeermogelijkheden aan te bieden, worden voortaan drie parkings ter beschikking gesteld om passagiers af te zetten of op te halen.

Het gaat om de drie parkings die het dichtst bij de terminal gelegen zijn (P1 Front, P2 Economy en P3 Holiday). Deze parkings bevinden zich op enkele meters van de terminal en bieden alle drie voortaan de klassieke parkeermogelijkheden en een “drop-off en pick-up”-zone.

Wat betreft de tarieven, zijn de eerste 15 minuten in deze parkings gratis. Daarna wordt een tarief per half uur gehanteerd (€2/30 min de eerste 2 uren). In de drie parkings zullen dezelfde tarieven voor de eerste vijf uren gelden. Houders van de gratis Pcard+ van Interparking krijgen bovendien een korting van 10%. Naast andere voordelen, kan de eigenaar van zo’n kaart ook de parkings binnen- en buitenrijden zonder aan de betaalautomaten te moeten passeren.

Klanten van Interparking wordt aangeraden om hun parking op voorhand te reserveren op de site www.interparking.be/brusselsairport. De gereserveerde parkeerplaats zal beschikbaar zijn voor de klant in zijn voorkeursparking bij aankomst op Brussels Airport.