Terug naar het nieuwsoverzicht

Kerstmarkten

12/12/2018

Winterpret in Brussel

Van 30 november tot 6 januari

Bij het naderen van de eindejaarsfeesten tekent Winterpret naar goede gewoonte present in Brussel. Er zijn uiteraard de schaatspiste, het reuzenrad, de majestueuze kerstboom, de vermaarde kerstmarkt, en dit jaar ook enkele nieuwigheden. Zo kunt u zich met een klank- en lichtspel laten onderdompelen in de wereld van schilder Vincent Van Gogh in de Beurs, een snoepbedeling bijwonen met als thema de Smurf Experience of u laten verbluffen door de hightech lichtshows van toppers als het Belgische collectief Dirty Monitor en designer Oli-B. De binnenplaats van het stadhuis verandert eveneens in een multimediaschrijn dat hulde brengt aan het gastland van deze editie 2018: Finland.    

Op de kerstmarkt staan dit jaar, verspreid over het stadscentrum, 250 houten chalets.

Meer info: http://www.plaisirsdhiver.be

Waar parkeren? Met uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 5 vanaf 19.00 uur in de hele stad. Surf op deze pagina om de dichtstbijzijnde parking van uw bestemming in Brussel te vinden.

Kerstmarkt Antwerpen

Van 8 december tot 6 januari

De kerstmarkt van Antwerpen is altijd een belevenis op zich. Op de Groenplaats is het dringen geblazen aan de 1.200 vierkante meter grote schaatsbaan, met zicht op de kathedraal! Op het Koning Astridplein kunnen de liefhebbers van felle emoties zich helemaal uitleven op een glijbaan op een luchtkussen. Als ze weer bij hun zinnen zijn, kunnen ze een rondje meedraaien in het reuzenrad op het Steenplein. Zoals elk jaar worden de feestelijkheden afgesloten met een grote kerstboomverbranding.

Meer info: http://www.kerstmarktantwerpen.be/

Waar parkeren? Met uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 5 vanaf 19.00 uur in de hele stad. Surf op deze pagina om de dichtstbijzijnde parking van uw bestemming in Antwerpen te vinden.

Het kerstdorp van Luik

Van 30 november tot 30 december

Voor zijn 32e editie kan het kerstdorp van Luik uitpakken met de titel «Europese kersthoofdstad van 2018». De kerstmarkt van Luik onderscheidt zich door zijn feestelijke sfeer en door zijn organisatie die is opgezet als in een echt dorp, met zijn eigen inwoners, zijn eigen handelaars en zijn eigen burgemeester die toeziet op het vlotte verloop van de activiteiten. Ook dit jaar zouden de 200 chalets meer dan 2 miljoen bezoekers moeten lokken. Op het programma: kraampjes, reuzenrad, schaatsbaan, stripverhalententoonstelling, enz. Châtel, een skioord in de Savoie, staat centraal in een op-en-top bergdecor op de Dalle Saint Lambert. Niet te missen: het chalet van de kerstballen, met nog met de mond geblazen en met de hand verfoeliede en geschilderde kerstballen!

Meer info: http://www.villagedenoel.be

Waar parkeren? Met uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 5 vanaf 19.00 uur in de hele stad. Surf op deze pagina om de dichtstbijzijnde parking van uw bestemming in Luik te vinden.

Gentse Winterfeesten

Van 7 december tot 6 januari

De kerstmarkt van Gent spreekt alle zintuigen aan. Kuier er rond tussen de 150 chalets, met de geur van sparren, glühwein en typisch winterse bereidingen. Het reuzenrad biedt een weergaloos uitzicht over de stad.

Meer info: https://visit.gent.be/nl/agenda/kerstmarkt

Waar parkeren? Met uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 4 vanaf 19u in de hele stad. Surf op deze pagina om de dichtstbijzijnde parking van uw bestemming in Gent te vinden.

Kerstmis in Namen

Van 30 november tot 31 december

De kerstmarkt van Namen telt een honderdtal chalets. Elk weekend worden de straten van de Waalse hoofdstad opgevrolijkt door concerten, koren, folkloregroepen en fanfares. Laat u ook verleiden door het reuzenrad en de schaatsbaan.

Meer info: https://noelanamur.be/

Waar parkeren? Dankzij uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 4 vanaf 19u op Parking Beffroi.

Wintermarkt in Brugge

Van 24 november tot 2 januari

Er heerst altijd een bijzondere sfeer in Brugge, dat onvervalste openluchtmuseum dat het jaar rond talrijke toeristen lokt. Voor zijn kerstmarkt zet het Venetië van het Noorden werkelijk alles op alles: chalets, versieringen, een schaatsbaan en een reuzenrad van 60 meter hoog, een van de indrukwekkendste van Europa! Tot 6 januari kunt u ook het festival van de ijssculpturen bewonderen: een zestigtal werken met verlichting en videoprojecties.

Meer info: www.visitbruges.be

Waar parkeren? Dankzij uw Pcard+ geniet u van een avondforfait met een maximum van € 3 vanaf 18u in de hele stad. Surf op deze pagina om de dichtstbijzijnde parking van uw bestemming in Brugge te vinden.