Terug naar het nieuwsoverzicht

Week van de Mobiliteit 2018

10/09/2018
In het kader van de Week van de Mobiliteit die in Brussel en in heel Europa loopt van 16 tot 22 september, is er op 16 september de Autoloze zondag. Zoals elk jaar zal autorijden verboden zijn op het grondgebied van de Stad Brussel en van het hele Brusselse Gewest, met uitzondering van het openbaar vervoer, taxi’s, hulpdiensten, ordemachten en voertuigen met een pasje.

Er staat heel wat animatie op het programma om Brussel eens anders te leren kennen en te genieten van de tijdelijke rust in de hoofdstad.

Een van de aangekondigde activiteiten is Landelijk Brussel. U bent van harte welkom in het park van Brussel en kunt er terecht in meer dan 150 stands met bio- en streekproducten, bieren enz.

Liever sportiever? Trek dan naar de voetgangerszone en bewonder er professionals en grote namen uit extreme sporten, zoals skateboarden, slackline, roller en BMX. Er zal zelfs een surfgolf zijn!

Meer inlichtingen: www.brussel.be/week-van-de-mobiliteit-en-autoloze-zondag-2018

Om in optimale omstandigheden van deze dag te kunnen genieten, zorgt u er best voor dat u de hoofdstad vlot kunt bereiken, want alleen de Ring van Brussel zal open zijn voor verkeer. De toegang tot Brussels Airport blijft open.

Teneinde de stad voor te behouden aan de voetgangers en fietsers op zondag 16 september, stellen we u voor uw auto gratis in één van onze deelnemende parkings te parkeren. Om hiervan te kunnen genieten, gelieve onderstaand formulier in te vullen en de parking aan te duiden die het best bij u past, voor vrijdag 7 september 2018.

Zodoende kunnen we u uw voucher toesturen waarmee u uw ticket kunt valideren aan de automatische kassa's, vooraleer de parking te verlaten. U hebt toegang tot de parking van uw keuze op zaterdag 15 september tussen 19 en 23 uur. U kunt uw voertuig ophalen op zondag 16 september vanaf 19 uur, en uiterlijk tot 23 uur.

https://autolozedag.brussels/