Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking en Brussels Airport bieden 2000 extra parkeerplaatsen dankzij uitbreiding parking P3

27/06/2022

Brussels Airport, 27 juni 2022

 

 

Interparking en Brussels Airport bieden

2000 extra parkeerplaatsen dankzij uitbreiding parking P3

 

 

De gloednieuwe uitbreiding van de P3-parking op Brussels Airport is klaar om de passagiers te ontvangen. Dankzij deze uitbreiding kan Interparking 2.000 extra plaatsen bieden aan vakantiegangers, en zijn er op Brussels Airport nu 13.000 beschikbare parkeerplaatsen in totaal. Met oog op een drukkere zomervakantie zijn Brussels Airport en Interparking hiermee klaar om ook passagiers die met de wagen komen vlot op te vangen.

 

Met de zomervakantie in aantocht en de toename van het aantal vertrekkende vakantiegangers openen Brussels Airport en Interparking  de uitbreiding van de P3 "Holiday" parking om ook de reizigers die met de wagen naar de luchthaven komen voldoende parkeergelegenheid en het comfort van een vakantie in alle rust te bieden.

 

Vanaf 1 juli wordt deze uitbreiding van parking P3, met maar liefst 2.000 nieuwe parkeerplaatsen vlakbij de terminal, in gebruik genomen. De uitbreiding is verdeeld over 10 verdiepingen, met 2 ondergrondse verdiepingen. Met deze bijkomende capaciteit biedt Interparking nu in totaal 13.000 parkeerplaatsen aan op Brussels Airport. Als intermodale hub is het voor Brussels Airport belangrijk om de nodige faciliteiten te bieden voor elke type van transport. Ook wie met de wagen komt, kan zo vlot een plaatsje vinden voor zijn/haar volgende reis of om iemand te komen ophalen.

 

Het aanbod van Interparking is zoals steeds flexibel, zodat elk type reiziger geholpen wordt. Van de meest voorbereide reizigers tot de "last minute" beslissers: iedereen kan tot 2 uur voor het opstijgen van de vlucht een parkeerplaats reserveren, of zonder reservatie met de wagen naar de luchthaven komen en gemakkelijk parkeren om even later aan boord te gaan van het vliegtuig naar de bestemming van keuze. Wie op voorhand boekt en Pcard+ houders kunnen genieten van een korting. De parkings op Brussels Airport worden permanent bewaakt via videobewaking en het personeel staat 24 uur per dag klaar om de gebruikers te helpen.

 

32 extra plaatsen voor elektrische auto's maken het mogelijk de batterijen van de voertuigen op te laden terwijl ook de bestuurders dat in het buitenland doen. De overdekte loopbrug tot aan de luchthaven biedt beschutting tegen zomerse motregen en zonlicht. Er zijn ook 50 plaatsen voorzien voor andersvaliden en de liften leiden rechtstreeks naar de beschikbare trolleys om tijdens de wandeling van 5 minuten naar de vertrekhal nog makkelijker de bagage te kunnen meenemen.

 

Door de gefaseerde opening van deze uitbreiding hebben sommige gelukkigen al van deze nieuwe parkeergelegenheid kunnen profiteren nog voor de vakantieuittocht, vanaf 1 juli zullen alle plaatsen beschikbaar zijn voor iedereen die van een welverdiende vakantie wil genieten.

 

 

 

 

Over Interparking

Interparking is sinds 1958 één van de leidende Europese parkingoperators. Interparking ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt kwaliteitsvolle parkeerfaciliteiten in heel Europa. De onderneming, met hoofdzetel in België, stelt meer dan 2.500 mensen tewerk en beheert 1.001 parkeersites met ongeveer 429.100 parkeerplaatsen in 402 steden en 9 landen. Deze omvatten België, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking beheert ook parkeerterreinen in Duitsland en Oostenrijk onder de merknaam Contipark.

Interparking is een CO2-neutrale organisatie.

Voor meer informatie, ga naar www.interparking.com

  

Over Brussels Airport

Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2021 verwelkomde de luchthaven 9.4 miljoen passagiers, ten opzichte van 26.4 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven heeft ook een belangrijke cargoactiviteit met meer dan 843.000 ton vrachtvervoer in 2021. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en biedt in 2022 meer dan 200 rechtstreeks bereikbare bestemmingen.   

De luchthaven biedt ook een vooraanstaand cargoplatform, gespecialiseerd in het transport van farmaceutische producten, bederfbare goederen, e-commerce en levende dieren. Brussels Airport is de belangrijkste farmahub in Europa met de grootste oppervlakte aan temperatuurgecontroleerde magazijnen en ondersteunt zo de wereldwijde strijd tegen Covid-19.  

Brussels Airport is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs en wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25%) en een consortium van privé-investeerders (75%). Volg Brussels Airport op TwitterLinkedinInstagram en Facebook.  

 

 

 

Voor meer informatie:

 

Interparking

Nicolas Godon

Marketing & Communication Manager

Tél +32 471 78 02 13

ngodon@interparking.com

 

Brussels Airport Press Office

media@brusselsairport.be

Tel +32 (0)2 753 53 53