Terug naar het nieuwsoverzicht

Triënnale van Brugge

08/07/2018

Wie zei dat het historische centrum van Brugge alleen interessant is voor liefhebbers van oude stenen? Tot 16 september is het hart van het Venetië van het Noorden het uitstalraam van avantgardistische architectuur met het werk van 15 grote hedendaagse kunstenaars en architecten in het kader van de Triënnale van Brugge.

Dit jaar werd aan de uitgenodigde kunstenaars gevraagd om inspiratie op te doen rond het concept «Vloeibare Stad», een thema dat deze Vlaamse stad op het lijf gegoten is, met haar talrijke reien die onmiskenbaar haar identiteit mee bepalen.

De voorgestelde werken peilen naar onze toekomstige verhouding tot het stadsleven, waarin de dimensie water zijn volle rol speelt: in welke mate kan een historische stad als Brugge flexibel, vloeibaar en dynamisch zijn in een tijd waarin geen zekerheden meer lijken te bestaan?

De organisatoren bedachten een gezellig en interactief parcours, dat meer doet dan het werk van internationaal befaamde kunstenaars tentoonstellen. Het moedigt de bezoekers ook aan om er deel van uit te maken en mee te werken aan het creatieve proces.

Een van de musts is zeker het beeldhouwwerk van de blauwe vinvis op basis van plastic afval uit onze oceanen. U vindt het tegenover het standbeeld van Jan Van Eyck. Architect Peter Van Driessche bedacht dan weer nieuwe werkmethodes op basis van verticale modules die zouden kunnen inspelen op het probleem van het stijgende zeewater. Nog een blikvanger: de ideale stad gezien als een toren, bestaande uit repetitieve geometrische kristalstructuren gebaseerd op motieven uit het mystieke sofisme, een werk van de Iraanse kunstenaar Monir Shahroudy.

Meer inlichtingen? https://triennalebrugge.be/

Waar parkeren?

Nieuw: in parking Centrum ‘t Zand geniet u een tarief per kwartier na het eerste uur uur parkeren.

Vind de parking in de buurt van uw bestemming op onze website www.interparking.be