Terug naar het nieuwsoverzicht

APG neemt participatie van 39 % over van CPPIB in parkingeigenaar en -beheerder Interparking

23/10/2019

Interparking is een toonaangevende pan-Europese eigenaar en uitbater van parkeergarages, met een portefeuille van 949 hoogwaardige parkingsites in 416 steden en 9 landen.

 

Patrick Kanters, Managing Director Global Real Assets van APG: “Als dienstverlener voor pensioenfondsen zijn we continu op zoek naar aantrekkelijke infrastructuurinvesteringen overal ter wereld, die bijdragen tot een stabiel langetermijnrendement voor Stichting Pensioenfondsen ABP (ABP) en andere klanten van pensioenfondsen waarvoor we werken. Deze investering in Interparking biedt een duurzaam bedrijfsmodel op lange termijn met een sterke groei en dito cashgeneratie, dankzij zijn pan-Europese aanwezigheid en zijn veerkrachtige en gediversifieerde portefeuille van parkeergarages. We zijn verheugd dat we op lange termijn kunnen samenwerken met ervaren aandeelhouders AG Real Estate en Parkimo, om het uitstekende managementteam van Interparking te blijven ondersteunen bij de uitbouw en de verdere groei van hun activiteiten."

 

Scott Lawrence, Managing Director, Head of Infrastructure, CPPIB: “Interparking vormde jarenlang een integraal en belangrijk onderdeel van onze Europese infrastructuurportefeuille. Ons partnership met onze mede-investeerders - AG Real Estate en Parkimo - en het Interparking-managementteam is heel positief geweest en heeft bijgedragen tot het aanhoudende succes van het bedrijf als toonaangevende eigenaar en uitbater van hoogwaardige parkeergarages in heel Europa.”

 

Serge Fautré, Chief Executive Officer van AG Real Estate: “Wij danken CPPIB voor hun aandeel in de professionele uitbouw van Interparking tijdens de afgelopen vijf jaar. Het beleggingsprofiel op lange termijn van APG is heel complementair met de strategie van het bedrijf, waardoor de geloofwaardigheid tegenover de vele gemeenten waar het actief is, en de kwaliteit van de dienstverlening aan zijn klanten verder zullen verbeteren."

 

Roland Cracco, Chief Executive Officer van Interparking, bedankt CPPIB voor zijn steun aan het bedrijf tijdens de voorbije jaren en heet APG van harte welkom. De toonaangevende positie en langetermijnvisie van APG zullen de groei van Interparking op lange termijn verder ondersteunen in het belang van alle stakeholders (aandeelhouders, gemeenten, klanten en werknemers).

 

Over APG

APG is de grootste dienstverlener inzake pensioenen in Nederland. De ongeveer 3.000 werknemers bieden bestuursadvisering, vermogensbeheer, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. APG verleent deze diensten namens (pensioen)fondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak en glazenwassen, woningcorporaties en energie- en nutsbedrijven, beschutte werkplaatsen en medische specialisten. APG beheert ongeveer 529 miljard euro (augustus 2019) / 584 miljard dollar aan pensioenactiva voor de pensioenfondsen in deze sectoren. APG werkt voor zo’n 21.000 werkgevers en zorgt voor het pensioen van een op de vijf gezinnen in Nederland (ongeveer 4,6 miljoen deelnemers). APG heeft kantoren in Amsterdam, Heerlen, Brussel, New York en Hongkong.
APG is sinds 2004 een actieve infrastructuurinvesteerder. Het investeerde tot vandaag ongeveer 14 miljard euro en beheert 32 directe participaties in portefeuillevennootschappen. De investeringen van APG omvatten activa in de sectoren energie en nutsvoorzieningen, telecommunicatie en transportinfrastructuur. Het wereldwijde infrastructuurteam van APG bestaat uit 32 experts in investeringen.
Meer informatie: www.apg.nl/en

Over CPPIB

Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) is een professionele organisatie voor beleggingsbeheer die, in het beste belang van 20 miljoen deelnemers en begunstigden, de middelen investeert die het Canada Pension Plan (CPP) niet nodig heeft om de huidige uitkeringen te betalen. Om gediversifieerde activaportefeuilles op te bouwen, belegt CPPIB in openbare aandelen, particuliere aandelen, vastgoed, infrastructuur en vastrentende instrumenten. CPPIB heeft zijn hoofdzetel in Toronto en kantoren in Hongkong, Londen, Luxemburg, Mumbai, New York City, San Francisco, São Paulo en Sydney. CPPIB wordt onafhankelijk van het Canada Pension Plan beheerd en bestuurd, en staat volledig los van de overheid. Op 30 juni 2019 bedroeg het CPP-fonds in totaal 400,6 miljard dollar. Meer informatie over CPPIB vindt u op www.cppib.com, of volg ons op LinkedInFacebook of Twitter.

Over AG Real Estate

AG Real Estate - voor 100% filiaal van AG Insurance - is een geïntegreerde vastgoedmakelaar, actief in België, Frankrijk, Luxemburg en bepaalde geselecteerde Europese markten, met expertise in diverse businessdomeinen: Asset & Property Management, Development & Construction Management, PPP en Vastgoedfinanciering, en ook Car Park Management, via zijn dochter Interparking. AG Real Estate speelt een hoofdrol in de stedelijke context en telt meer dan 250 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties.
Met een beheerportefeuille van meer dan 6,5 miljard euro - voor eigen rekening en voor rekening van derden - doet AG Real Estate al het mogelijke om op verantwoordelijke wijze tegemoet te komen aan de nieuwe stedelijke behoeften. AG Real Estate hanteert hiertoe een beleid van duurzame ontwikkeling met het oog op nog meer zingeving voor zijn projecten.
Voor aanvullende informatie raadpleegt u:www.agrealestate.eu

Over Interparking

Al bijna 60 jaar baat Interparking kwaliteitsparkings uit in Europa. Vandaag beheert Interparking 949 locaties in 9 Europese landen. Dankzij de dagelijkse inspanningen van meer dan 2 500 medewerkers kan de onderneming 415 000 plaatsen ter beschikking van de automobilisten stellen. Interparking heeft vestigingen in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking bezit ook meer dan 400 parkingsin Duitsland en in Oostenrijk, onder de merknaam Contipark. 

Interparking is een CO2-neutraal gecertificeerde organisatie. 

Meer informatie? Kijk op www.interparking.com