Terug naar het nieuwsoverzicht

Brandweeroefeningen in Parking Monnaie

25/04/2024
In samenwerking met de Brusselse brandweer heeft Interparking de allereerste brandoefening in Parking Monnaie uitgevoerd, het begin van een reeks geplande oefeningen tussen 24 april en 7 juni.

Dit project heeft Parking Monnaie omgetoverd tot een echt oefenterrein, waar 50 afgedankte auto's dienden als lesmateriaal om realistische brandscenario's te simuleren. Meer dan 400 tot 500 brandweerlieden zullen de kans krijgen om onder echte omstandigheden te trainen en oefenen, waardoor hun vaardigheden in noodrespons en interventie worden verbeterd.

Het doel? Onze dagelijkse helden voorbereiden op de meest complexe uitdagingen, zorgen voor een snelle en effectieve reactie in noodgevallen, en tegelijkertijd de veiligheid van onze faciliteiten voor gebruikers verbeteren.

Aan het einde van het jaar zal een congres brandweerlieden en andere belanghebbenden samenbrengen om de lessen te delen die uit deze oefeningen zijn geleerd. Deze realistische trainingen dragen bij aan de verbetering van noodprocedures maar ook aan het versterken van de samenwerking tussen openbare diensten en de private sector.