Terug naar het nieuwsoverzicht

Grognon : 2 maanden vroeger klaar

18/09/2019

Vanaf het begin is de bouwplaats van de parking Grognon een goede voorbeeld. De gerespecteerde timing gaf toegeving om de uitbreiding van de opgravingen van de bakermat van Namen te aanvaarden.

Het leek allemaal zo eenvoudig toen de uitdaging enorm was zonder het verkeer te stoppen. Vandaag horen we dat het deel SPW van de bouwplaats, die dat de nieuwe wegenwerken betreft, twee maanden van tevoren op de planning staat.

"Dit is te danken aan een goede coördinatie, een echte transparantie tussen alle gesprekspartners tijdens sitevergaderingen en daarna hebben we ook wat geprofiteerd van het weer", zegt Erwin Marchal, afdeling Mobiliteit en Infrastructuur van Wallonië.

"Dit moet worden benadrukt omdat het ons in staat zal stellen om eerder met de bouw van de esplanade te beginnen." Ter herinnering: de financiering is gekoppeld aan het Europese programma Feder en de timing ervan moet strikt worden gerespecteerd ", onderstreepte Michel Jehaes, hoofd van de afdeling van de stad Namen.

Het is duidelijk dat de implementatie van fase C half november zou plaatsvinden. Het vindt plaats van 17 tot 19 september. "De huidige rotonde voor het Waalse Parlement zal naar zijn definitieve plaats worden verplaatst en in zijn voorlopige versie in gebruik worden genomen. Het heeft momenteel een diameter van 22 meter, deze wordt van 29 meter een keer verplaatst en wordt in zijn diameter nog eens vergroot tot 44 meter in zijn definitieve versie ", zegt Erwin Marchal.

Maar de verkeersstroom zal voorgoed worden overgenomen: de Namen zullen zich niet langer moeten aanpassen aan een nieuw wegenontwerp tot het einde van de bouw eind 2020.

De kers op de taart: het verkeer wordt overdag niet eens gestoord. Er is een geplande omleiding van dinsdag 17 tot woensdag 18 september en van woensdag 18 tot donderdag 19 september tussen 20.00 en 06.00 uur.

Bron : La Dernière Heure, 29 août 2019, https://lnkd.in/g3irBpe