Terug naar het nieuwsoverzicht

Winnaar Music for Car Parks verkozen!

08/05/2013

Maar liefst 194 componisten – waarvan één vijfde afkomstig uit het buitenland – namen deel aan deze internationale compositiewedstrijd en componeerden hun unieke Music for Car Parks soundscape. Op basis van zowel de originaliteit, het muzikale en conceptuele vakmanschap als de functionaliteit en de artistieke waarde, koos een professionele jury met overtuiging voor de verrassende en intrigerende creatie van George De Decker (B) met als titel “Avec le bruit d'un vol d'oiseaux de nuit qui passe”. Het stuk is vanaf 8 mei te horen in honderden Interparkings overal in Europa.

De drie laureaten waren:

  1. George De Decker (B), wint € 2.500, een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw en 1 jaar gratis parkeren in een Interparking naar keuze.
  2. Het duo Mark IJzerman & Roald van Dillewijn (NL), wint een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw en 6 maanden gratis parkeren in een Interparking naar keuze.
  3. Jarno van Es (NL), wint een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw en 3 maanden gratis parkeren in een Interparking naar keuze.

Ook het publiek kon kiezen uit de preselectie van 10 finalisten aan de hand van een fragment van 2 minuten dat door de finalisten zelf werd geselecteerd.  De winnaar van de publieksprijs is: Jan Dertaelen (B). Hij ontvangt een jaar lang tickets voor culturele voorstellingen (pop-rockconcerten, klassieke concerten, film, theater, opera,...) ter waarde van €2.500.

Bekijk hier de trailer.