Terug naar het nieuwsoverzicht

Parking 58: definitieve sluiting van de emblematische parking op 1 augustus

26/07/2017

Brussel: Parking 58 heeft zijn tijd gehad. Oorspronkelijk gebouwd in 1958 om de bezoekers van de wereldtentoonstelling in Brussel te ontvangen, markeert de Parking 58 het begin van Interparking, die 59 jaar later meer dan 800 parkings in exploitatie heeft. Het was het eerste gebouw om parkeerplaatsen op verschillende verdiepingen te voorzien in het centrum van Brussel. De bouw was namelijk het resultaat van een visie van de oprichters van het bedrijf, de De Clercq broers, die net terug waren van een reis naar de Verenigde Staten.

Na een moeizame start, zal Parking 58 pas in het midden van de jaren '60 zijn kruissnelheid vinden. Laten we toegeven dat de parking serieuze voordelen had, het is gelegen op een steenworp van de Beurs, de restaurants en winkelstraten. De parking biedt sinds de opening grote brede plaatsen van 4 meter op 2 dankzij een volkomen nieuw systeem van balken van beton en staal, ontworpen door de architect Abraham Lipsky.

Gedurende bijna 60 jaar, bleef de "P58" één van de onvermijdelijke parkings van het Brusselse centrum en was namelijk ook de hoofdzetel van Interparking.

Maar mooie verhalen hebben spijtig genoeg een einde. Op 1 augustus om 8 uur, zal de parking definitief zijn deuren sluiten. Dan beginnen de werken op de site van het toekomstig administratief centrum van de stad Brussel: Brucity. Het project wordt geleid door AG Real Estate. Inmiddels verhuisde Interparking zijn hoofdkantoor naar de Brederodestraat, in het centrum van Brussel.

De aanbieding van parkings in het centrum blijft overvloedig en uitgebreid genoeg om de bezoekers te voldoen. Een paar stappen verder van de voetgangerszone biedt Interparking de Parking Munt, De Brouckère en Schildknaap, die samen in totaal meer dan 1.500 plaatsen tellen.

Over Interparking
Al bijna 60 jaar baat Interparking kwaliteitsparkings uit in Europa. Het bedrijf werd in 1958 opgericht in Brussel en beschikt nu over meer dan 800 parkings in 9 Europese landen. Interparking heeft vestigingen in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking bezit ook meer dan 400 parkingsin Duitsland en in Oostenrijk, onder de merknaam Contipark. Daarnaast beheert Interparking alle parkeergarages van de Duitse treinstations in het kader van een joint venture met de Deutsche Bahn (Bahn Park).

Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 175 European Standard Parking Awards (ESPA) en 2 EPA awards in de categorieën beste nieuwe (Markthal, Rotterdam) en gerenoveerde (Stachus, München) parkeergarage zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Mede door continu te investeren in milieuvriendelijke parkeeroplossingen is de Interparking Group een 100% CO2-neutraal gecertificeerde organisatie.  Meer informatie staat op: www.interparking.com.

Groepsfoto op de rooftop van Parking 58, op 1 augustus 2017, sluitingsdag van de parking.

Laatste uitgang van de Parking 58 door Claude De Clercq (oprichter) en Roland Cracco (CEO) op de sluitingsdag van de parking, op 1 augustus 2017.