Terug naar het nieuwsoverzicht

Een “long in de stad” in parking 2 Portes

22/10/2019

De lucht die u in parking 2 Portes in Brussel inademt, is nu van betere kwaliteit. Sinds 25 september is ook deze parking voorzien van een systeem voor neutralisatie van fijne en uiterst fijne deeltjes. Bij inademing zijn die immers potentieel schadelijk voor de gezondheid.

Waarover gaat het? De « long in de stad » werd ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft in Nederland. Het systeem maakt gebruik van het positieve ioniseringsproces om fijne deeltjes in de omgevingslucht vast te houden. Ze worden ingezameld, bijeengebracht en naar een verwerkingscentrum gestuurd. Resultaat? De omgevingslucht wordt ontdaan van 50 tot 70% van de deeltjes, 40% van de fijne deeltjes en 20% van de uiterst fijne deeltjes die in de parking rondzweven. Anders gezegd, de lucht die u inademt is van betere kwaliteit. In sommige gevallen zelfs van een betere kwaliteit dan de buitenlucht.

Een eerste systeem werd in april van dit jaar al geïnstalleerd in parking Beffroi in Namen. Het is nu ook operationeel in parking 2 Portes in Brussel en zal binnenkort in gebruik worden genomen in andere parkings van de Interparking Groep.