Terug naar het nieuwsoverzicht

San Raffaele Ziekenhuis (Milaan): Interparking en GKSD richten joint venture op voor parkeerbeheer

12/12/2022

SAN RAFFAELE ZIEKENHUIS (MILAAN): INTERPARKING EN GKSD RICHTEN JOINT VENTURE OP VOOR PARKEERBEHEER

Interparking Italia en GKSD kondigen met genoegen de start aan van een nauwe samenwerking tussen beide bedrijven voor het beheer van de parkeerfaciliteiten van het San Raffaele ziekenhuis (Milaan).

Vanaf 6 december is de Venetiaanse Parkeermaatschappij, een volle dochteronderneming van de Belgische holding Interparking S.A./N.V., voor 50% partner geworden van de beheersmaatschappij "Interparking San Raffaele Srl", waarbij de resterende 50% in handen is van GKSD Parking, onderdeel van de San Donato Groep.

De nieuw opgerichte onderneming zal alle parkings binnen het complex van het beroemde Milanese ziekenhuis beheren, evenals twee "satelliet"-terreinen die nu zullen worden geïntegreerd, om de logistiek en de toegang tot de faciliteiten voor patiënten en werknemers te verbeteren. Met 1.958 plaatsen verdeeld over drie ondergrondse niveaus vormt deze parking met meerdere verdiepingen de belangrijkste infrastructuur van de nieuwe alliantie, die ook de zone "Dimer" met 146 plaatsen en de zone "Amsa" met bijna 40 plaatsen omvat..

"Met dit belangrijke partnerschap heeft de ontwikkeling van onze ziekenhuisdivisie, die reeds twee belangrijke structuren bedient zoals het Papa Giovanni XXIII Ziekenhuis in Bergamo en de Gemelli Polikliniek in Rome, een belangrijke stap voorwaarts gezet. We zijn er zeker van dat we het San Raffaele Ziekenhuis een uitzonderlijke service kunnen bieden, met behoud van de hoge kwaliteitsnormen die de structuur al aan zijn patiënten biedt," zegt Davide Fornasiero, CEO van Interparking Italia. "

Een van de belangrijkste nieuwigheden voor de gebruikers is dat de toegangszuilen al zijn gemoderniseerd voor een vlottere en comfortabelere bezoekervaring.

Deze samenwerking is de eerste stap in een reeks projecten die de twee entiteiten zullen ondersteunen, niet alleen op het gebied van parkeerbeheer, maar ook in een bredere visie, waarbij de productie van hernieuwbare energie en logistiek beheer op een innovatieve manier worden geïntegreerd.

"GKSD heeft altijd geïnvesteerd in concrete en innovatieve projecten om sociale ontwikkeling te bevorderen en echte verandering teweeg te brengen door middel van strategische managementoplossingen, zoals altijd het geval is geweest in de oorspronkelijke visie van haar voorzitter Kamel Ghribi", legt Francesco Sorrentino, CEO van GKSD Parking, uit. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap ook toegevoegde waarde zal creëren en de gebruikers van het ziekenhuis een innovatieve dienst zal bieden".

Volgens Roland Cracco, CEO van de Interparking Groep, "maakt dit strategische partnerschap om de mobiliteit van patiënten, personeel en bezoekers van het San Raffaele Ziekenhuis te vergemakkelijken deel uit van ons uitgebreide Europese ontwikkelingsplan. Na de recente bouw van de parking van het Bordet Ziekenhuis in Brussel, voegen deze drie sites zich bij de 41 andere ziekenhuisparkings beheerd door de Interparking Groep, goed voor een totaal van meer dan 35.000 parkeerplaatsen in Europa”.

 


_____________

Over Interparking

Interparking is sinds 1958 één van de belangrijkste Europese parkeeroperatoren. Interparking ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt hoogwaardige parkeerfaciliteiten in heel Europa. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in België, telt meer dan 2.200 werknemers en beheert 1.001 parkings met ongeveer 429.100 parkeerplaatsen in 402 steden en 9 landen. Daartoe behoren België, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking exploiteert ook parkings in Duitsland en Oostenrijk onder de merknaam Contipark.

Interparking is een CO2-neutrale organisatie.

Ga voor meer informatie naar www.interparking.com

 

 

Over GKSD Investment Holding

GKSD is een leidende leverancier van adviesdiensten en projectmanagement, met een sterke lokale marktaanwezigheid in Italië, de MENA-regio en de GCC. GKSD heeft de ongeëvenaarde activa, kennis en technische middelen om strategisch advies te geven over de beste beschikbare oplossingen en om een bepaald project van concept tot voltooiing te ontwikkelen.

Ga voor meer informatie naar www.gksdholding.com

 

 

Over Gruppo San Donato

Gruppo San Donato, opgericht in 1957, heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van de gezondheidszorg door in haar visie de patiënt centraal te stellen. Met 56 medische faciliteiten is het momenteel de grootste Italiaanse particuliere ziekenhuisgroep en een symbool van uitmuntendheid in de gezondheidszorg, zowel in klinische activiteit als in wetenschappelijk onderzoek.

Ga voor meer informatie naar www.grupposandonato.it

 

Voor meer informatie:

 

Interparking

Nicolas Godon

Marketing & Communication Manager

Tél +32 471 78 02 13

ngodon@interparking.com