Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking Romania neemt Parcarea P700 in Timisoara over

19/10/2017

Persbericht

INTERPARKING ROEMENIË, via het filiaal Alpha Parking, OVERNEEMT PARCAREA P700 LA TIMISOARA

Interparking Group, één van de toonaangevende Europese parkeeroperatoren, aanwezig in 9 landen en 360 steden, heeft onlangs Parking P700, van CONSTRUCTIM SA, een bekende ontwikkelaar in Timisoara, overgenomen.

Interparking is sinds 2010 in Roemenië aanwezig en begon in 2012 de uitbating van de ondergrondse parking Piata Universitatii (425 plaatsen) in Boekarest. De Groep heeft de "Inter" (996 plaatsen) ondergrondse parking verworven en de renovatie ervan in 2015 voltooid. Deze werd genomineerd voor de EPA Awards (European Parking Association) in 2017. Een nieuwe parking in Pipera, Business District, werd onlangs geopend.

De parking P-700 bestaat uit 520 parkeerplaatsen in Piata 700, onderdeel van het Business Centre en naast het stadscentrum.

Ernesto Piera, CEO van Interparking Hispania en Roemenië:

"Deze overname is een nieuwe start voor onze activiteiten in Roemenië. Als gevolg van de overname zal Interparking Romenië in Timisoara aanwezig zijn en blijft actief, in samenwerking met de lokale partners, SDM (Societatea Drumuri Municipale Timisoara) en de lokale autoriteiten, in de ontwikkeling van nieuwe 'off street' parkeerplaatsen voor openbaar nut, die het verkeer en de mobiliteit in deze prachtige stad zullen verbeteren."

Roland Cracco, CEO van Interparking:

"Door deze transactie bevestigt Interparking zijn sterke interesse en vertrouwen in de Roemeense markt en exploiteert meer dan 800 parkeergarages in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Polen.

Hierbij volgt Interparking haar groeistrategie om alleen te investeren in kwalitatief hoogwaardige Europese steden en regio’s."

Interparking is bijgestaan in het overneemproces ​​door Maravela & Associate's (due diligence & legal) en Forward Engineering (technical advisory).