Elektrisch laden

Interparking rust zijn parkeergarages uit met elektrische laadpalen. U rijdt met een herlaadbare elektrische of hybride auto?

Elektrisch laden


Interparking rust zijn parkeergarages uit met elektrische laadpalen. U rijdt met een herlaadbare elektrische of hybride auto? Door regelmatig uw accu op te laden, trekt u voluit de kaart van de mobiliteit. Ook al kennen deze wagens voorlopig een bescheiden succes, de vraag blijft groeien: in de voorbije twee jaar verdrievoudigde het aantal laadsessies aan specifieke laadpalen in België!

Bij Interparking hebben wij begrepen dat de parkeertijd van uw auto kan worden benut om de accu te herladen. Daarom plaatsen wij laadpalen in onze parkings. Vandaag zijn in onze Belgische parkeergarages liefst 295 laadpalen beschikbaar (1.200 in Europa).

Hoe uw elektrische of hybride wagen herladen bij Interparking ?

Sinds 1 september 2020 factureren we namelijk niet langer per minuut, maar per verbruikte kWh. Voortaan kost een laadsessie 0,35 euro per kWh, inclusief btw. Dit is een marktconform tarief.

Onze laadpalen zijn uiteraard compatibel. Dat wil zeggen dat je je laadsessie ook met de kaart van je vaste leverancier kunt betalen (EV Box, Blue Corner, New Motion enz.). Hier wordt door de leverancier echter wel een commissie voor aangerekend tussen 0,40 en 0,50 euro per laadsessie. Om deze kosten te vermijden, kan je je laadsessie gewoon met je Pcard+ betalen. Hier wordt immers geen commissie voor aangerekend.

Indien je langer dan 24 uur een parkeerplaats met laadpaal inneemt, wordt er een supplement van 5 euro aangerekend. Dit supplement wordt na 24 uur opnieuw aangerekend.

Waar bevinden zich parkings met laadpalen?

Neem een kijkje op deze pagina. In de beschrijving van elke parking leest u of er eigen laadpalen aanwezig zijn. In onze parkings zijn de plaatsen voor herlaadbare elektrische en hybride wagens duidelijk afgebakend, met hun eigen kleurcode.

In de toekomst zal Interparking zijn netwerk van laadpalen blijven uitbreiden. Om optimaal op de vraag in te spelen, analyseren wij de Big Data-statistieken over laadbeurten aan publieke laadpalen. Zo identificeren wij de steden met de hoogste concentratie aan elektrische voertuigen.

Een rit naar Antwerpen?

Ontdek onze nieuwe laadeilandjes voor elektrische auto’s, duidelijk aangegeven door hun groene kleurcode en groene LED-verlichting. Een voorbeeld? In parking Horta zijn 8 plaatsen voorbehouden voor oplaadbare elektrische of hybride auto’s.