Elektrisch laden

Interparking rust zijn parkeergarages uit met elektrische laadpalen. U rijdt met een herlaadbare elektrische of hybride auto?

Elektrisch laden


Interparking rust zijn parkeergarages uit met elektrische laadpalen. U rijdt met een herlaadbare elektrische of hybride auto? Door regelmatig uw accu op te laden, trekt u voluit de kaart van de mobiliteit. Ook al kennen deze wagens voorlopig een bescheiden succes, de vraag blijft groeien: in de voorbije twee jaar verdrievoudigde het aantal laadsessies aan specifieke laadpalen in België!

Bij Interparking hebben wij begrepen dat de parkeertijd van uw auto kan worden benut om de accu te herladen. Daarom plaatsen wij laadpalen in onze parkings. Vandaag zijn in onze Belgische parkeergarages al meer dan 400 laadpunten beschikbaar (1.200 in Europa).

Hoe uw elektrische of hybride wagen herladen bij Interparking ?

In België bieden wij twee soorten herladen aan:

1. Variabel vermogen of "Smart charging" tot en met 22 kW

Deze formule wordt in de meeste van onze parkeergarages gebruikt: Het vermogen wordt verdeeld over de verschillende elektrische laadpalen. De laadsnelheid is evenredig met de vraag en het aantal gelijktijdig aangesloten voertuigen. Voor deze formule betaalt u 0,55€ per kWh en een connectietarief van 0,01€ per minuut die ingaat zodra uw laadsessie voltooid is. Als u met een Pcard+ laadt, wordt u dit connectietariefvan niet aangerekend en betaalt u enkel het tarief per kWh.

2. Gegarandeerd vermogen - 2 x 22 kW

In de parking 't Zand in Brugge hebben we 2 dubbele laadpalen geïnstalleerd die steeds een vermogen van 22 kW garanderen. Dit betekent dat u in één uur meer dan 100 kilometer bereik kunt opladen! Het tarief voor deze stations bedraagt 0,50€ per kWh met een connectietarief van 5 € per dag die ingaat zodra uw laadsessie voltooid is, ongeacht uw betaalwijze.

Onze laadpalen zijn uiteraard "interoperabel", wat betekent dat u uw laadsessie kunt betalen met de kaart van uw gebruikelijke leverancier (EV Box, Blue Corner, New Motion, enz.). Deze rekenen echter een commissie aan van ongeveer 0,40 à 0,50 euro per laadsessie. Om deze kosten te vermijden, betaalt u uw laadsessie gewoon met uw Pcard+, aangezien er in dat geval geen commissie wordt aangerekend.

Waar bevinden zich parkings met laadpalen?

Neem een kijkje op deze pagina. In de beschrijving van elke parking leest u of er eigen laadpalen aanwezig zijn. In onze parkings zijn de plaatsen voor herlaadbare elektrische en hybride wagens duidelijk afgebakend, met hun eigen kleurcode.

In de toekomst zal Interparking zijn netwerk van laadpalen blijven uitbreiden. Om optimaal op de vraag in te spelen, analyseren wij de Big Data-statistieken over laadbeurten aan publieke laadpalen. Zo identificeren wij de steden met de hoogste concentratie aan elektrische voertuigen.

Een rit naar Antwerpen?

Ontdek onze nieuwe laadeilandjes voor elektrische auto’s, duidelijk aangegeven door hun groene kleurcode en groene LED-verlichting. Een voorbeeld? In parking Horta zijn 8 plaatsen voorbehouden voor oplaadbare elektrische of hybride auto’s.
 
Deze betalingsmiddel is bruikbaar in de volgende parkings: