Terug naar het nieuwsoverzicht

Bordeaux : Inhuldiging van de Gare Saint Jean Armagnac parking

29/09/2023

De Gare Saint Jean Armagnac parking, gelegen in de rue Paul Peyrat, in de buurt van het TGV-station Saint-Jean, werd gisteren ingehuldigd in aanwezigheid van Olivier Cazaux, adjunct-burgemeester van de wijk Bordeaux Sud; Valérie LASEK, Algemeen Directeur van de publieke instelling voor stedelijke ontwikkeling Bordeaux Euratlantique; Claire Vendée, Algemeen Directeur - BMA - Bordeaux Métropole Aménagement; Ana D'Anna Rivas - Regionaal Directeur Nouvelle Aquitaine ICADE; en Roland Cracco, CEO van de Interparking Groep.

Deze nieuwe parking, met een capaciteit van 496 plaatsen verdeeld over 6 niveaus, - twaalf halve niveaus - , omvat op het dak 2 padelbanen en directe toegang tot omliggende woningen.

De parking biedt een gedeelde parkeeroplossing voor alle woongebouwen en kantoren in de omgeving. Met 99 laadpalen voor elektrische voertuigen (20% van de totale capaciteit van de parkeerplaats) en zijn houten structuur, centraliseert de parkeergarage alle parkeermogelijkheden in de wijk, die zich herorganiseert rond Place d'Armagnac, met kenmerkende houten gebouwen die de inzet van Bordeaux Euratlantique voor verantwoorde en duurzame bouw vertegenwoordigen.

Dankzij het aantrekkelijke tarief van 1 € voor een uur parkeren, - en een dagtarief van 12 € -, zal het bijdragen aan de aantrekkelijkheid van deze wijk in volle transformatie.

Opgericht in 2009, vormt het Opération d’Intérêt National Bordeaux Euratlantique het grootste stedelijke ontwikkelings- en economische ontwikkelingsproject van Frankrijk, na dat van de Grand Paris. Uiteindelijk zal Bordeaux Euratlantique 30.000 banen huisvesten en voldoen aan de huisvestingsbehoeften van 50.000 inwoners.

Door actief deel te nemen aan de realisatie van dit project toont Interparking zijn betrokkenheid bij het spelen van een belangrijke rol in het promoten van innovatieve mobiliteitsoplossingen, en draagt zo actief bij aan de transformatie en groei van de wijk Bordeaux Sud.