Terug naar het nieuwsoverzicht

Namen: Opening van de nieuwe Parking "Casernes - Palais de Justice"

24/06/2024

De nieuwe parking Casernes - Palais de Justice, gelegen op de site van de voormalige kazerne Leopold, opende zijn deuren op 24 juni. Deze parking markeert een belangrijke stap in het kader van het stedelijke herontwikkelingsprogramma Novia.

 

Moderne en toegankelijke voorzieningen
Voorzien van 265 parkeerplaatsen die toegankelijk zijn voor het publiek (de overige zijn gereserveerd voor de bewoners van de appartementen), strekt de Parking Casernes - Palais de Justice zich uit over twee niveaus. Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de huidige gebruikers, beschikt de garage over moderne voorzieningen zoals 20 oplaadpunten voor elektrische voertuigen en 5 speciaal ingerichte plaatsen voor personen met beperkte mobiliteit, wat zorgt voor optimale toegankelijkheid voor iedereen.

Een sleutelelement van het Novia-stedelijke herontwikkelingsproject
Deze nieuwe parking maakt deel uit van het stedelijke herontwikkelingsproject Novia, dat tot doel heeft de historische site van de voormalige kazerne Leopold te transformeren in een multifunctioneel activiteitengebied. Appartementen, een museum voor Afrikaanse kunst, een bibliotheek en een markthal zijn reeds op de site gevestigd, wat bijdraagt aan een aantrekkelijke en dynamische leefomgeving.

Een antwoord op een cruciale behoefte
Deze nieuwe parking zal voorzien in een reële behoefte aan parkeergelegenheid en zal de toegang tot deze opkomende wijk vergemakkelijken met de aanstaande opening van het nieuwe Gerechtsgebouw van Namen (een modern complex van 16.000 m² dat alle Namense jurisdicties herbergt) en de aanwezigheid van Cav&Ma, de grootste zaal voor klassieke muziek in Europa.