Terug naar het nieuwsoverzicht

Place du Palais de Justice in Namen

19/10/2018

Als onderdeel van het grote renovatie programma van de plaats aan het Justitiepaleis, organiseerde de stad Namen een aanbesteding voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parking. Het project aangeboden door Interparking (in samenwerking met het architectenbureau Assar, de aannemers  Degraeve - Duchêne en het kantoor speciale technieken en stabiliteit Greisch) werd geselecteerd door de lokale autoriteiten.

De uitdaging was om een maximum parkeerplaatsen aan te bieden in een kleine ruimte omringd door historische gebouwen. Het huidige gerechtsgebouw bestaat uit oude stenen, waarvan de oudste dateren uit 1631. De plaats is ook gastheer van de universiteit van Namen en haar Faculteit der Geneeskunde.

Het project aangeboden door Interparking zal beschikken over 5 ondergrondse verdiepingen, voor een totaal van 404 parkeerplaatsen. Stedelijke ontwikkeling aan de oppervlakte die natuurlijke materialen gebruikt zal bijdragen aan de gezelligheid van de plaats.

De werken zullen in verschillende fasen plaatsvinden om de toegankelijkheid van de Plaats tijdens de bouwperiode niet te belemmeren. Zo zal de betonplaat worden gestort voordat de graafwerkzaamheden worden uitgevoerd. De aanvraag voor bouwvergunning wordt vóór eind november ingediend. De bouw begint zodra het is goedgekeurd en zal iets minder dan 3 jaar duren.

Interparking beheert al de Beffroi parking in Namen en is ook momenteel de bouw van de nieuwe parking Grognon aan het uitvoeren.