Terug naar het nieuwsoverzicht

De PCard+ valt in de prijzen tijdens het jaarlijks congres vab CNA (Calypso Network Association) in Parijs.

29/11/2015


De Pcard+, een intermodale kaart die toegang geeft tot 70 parkeergarages in België maar ook het publiek transport werd genomineerd in de « Best Customer Value » categorie, en is na een gelijk aantal stemmen (12 tegen 12)  op de tweede plaats beland tijdens de CNA Open Session 2015 Award ceremony.


Over Calypso:

Opgericht in 2003 onder de auspicien van de Europese Commissie, verzamelt de Calypso Network Association de internationale gebruikersgemeenschap en ontwikkelaars van de Calypso standaard. Calypso is de technologie die in verschillende mobiliteitskaarten gebruikt worden, waaronder onder andere de MOBIB kaart in België.


Over Interparking:

Sinds meer dan 55 jaar beheert Interparking kwaliteitsvolle parkings in Europa. Interparking werd opgericht in Brussel in 1958 en telt vandaag meer dan 670 parkings in Europa, die in 2013 door ongeveer 92 miljoen klanten werden bezocht. Interparking is gevestigd in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Roemenië en Nederland. Onder het merk Contipark beheert Interparking ook ruim 400 parkings in Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast beheert Interparking alle parkings van de Duitse stations in een joint venture met Deutsche Bahn (Bahn Park).

Als Belgisch bedrijf is Interparking bekommerd is om de aantrekkelijkheid van de hoofdstad en van de grootste Belgische steden, en is het van nabij betrokken bij de problematiek van de mobiliteit in het stadscentrum. Interparking stelt zich op als competente partner die de belangen van de steden, de bewoners, de handelaars en de ondernemingen hoog in het vaandel draagt.

Een concrete toepassing van deze belangstelling voor mobiliteit is de Pcard+-kaart, die de gebruiker een volledige intermodale mobiliteit biedt door hem niet alleen toegang te geven tot het netwerk van de Interparking-parkeergarages in België, maar ook tot het metro-, tram- en busnet van de MIVB in Brussel, en weldra nog veel meer!

Dankzij dit initiatief kunnen automobilisten makkelijker en goedkoper gebruikmaken van de parkings. Dit komt de verkeersdoorstroming in de stad en de economische en commerciële aantrekkelijkheid ervan ten goede, en garandeert de bewoners en bezoekers een ideaal comfort en een efficiënt onthaal.