Terug naar het nieuwsoverzicht

Plant de mangrove opnieuw aan. Wij verdubbelen uw inzet

10/03/2020

Helpen bij het ondersteunen van CO2-reductieprojecten: dat doen wij door in Benin mangroves aan te planten in samenwerking met onze partner CO2Logic. Als kers op de taart verdubbelen wij elke donatie die u als klant doet. Zo kunnen we dus dubbel zoveel mangroves aanplanten!

Waarom dit project? Simpelweg omdat Interparking altijd veel belang heeft gehecht aan zijn impact op de samenleving. In oktober 2018 ging Interparking als eerste onderneming in België een groene lening aan waarvan de kosten gekoppeld zijn aan milieucriteria, en sinds 2015 zijn alle activiteiten van de groep CO2-neutraal gecertificeerd.

De mangrove, een essentiële milieu-uitdaging

In La Bouche du Roy in Benin vervult de mangrove een essentiële rol voor het milieu en de biodiversiteit, maar ook voor de bewoners. Dit mangrovebos wordt echter almaar kleiner, met rampzalige gevolgen: minder CO2 wordt vastgehouden, meer erosie, maar ook minder natuurlijke rijkdommen uit deze mangrove voor de plaatselijke bevolking: vis, hout …

Doelstelling: aanplanting van 200.000 nieuwe mangroves

Dat is de reden waarom Interparking samen met CO2Logic ter plekke dit mooie heraanplantingsproject opstartte. Doelstelling? 200.000 nieuw aangeplante bomen, dit is ongeveer 80 hectare mangrovebos! U wilt uw steentje bijdragen om uw CO2-uitstoot te compenseren? Doe een donatie in enkele klikken… Als u klant bent van Interparking (Pcard+ of abonnement), verdubbelen wij uw gift.

Een voorbeeld? U schenkt 5 euro. Wij verdubbelen die. Met die 10 euro planten wij 20 mangroves aan. Dit draagt bij tot het absorberen van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door een auto die 10.000 km heeft afgelegd!

Neem nu deel aan het project!