Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking opent parkeergarage aan het strand in Scheveningen

20/08/2019

“In Scheveningen staat er ongelooflijk veel te gebeuren, aldus Rolf Oostendorp, CEO van Interparking Nederland. “Met deze milieu- en klantvriendelijke parkeervoorziening bieden wij bezoekers van het strand, de boulevard en andere trekpleisters in Scheveningen een eersteklas entree.”

Hoogwaardige herontwikkeling
Parkeergarage Boulevard is onderdeel van de herontwikkeling van het noordelijke deel van de Scheveningse boulevard. Hierbij wordt door de gemeente Den Haag ook invulling gegeven aan het programma De Kust Gezond met als voornaamste doel het verbeteren van de kwaliteit van het buitengebied. Door de nieuwe indeling van de strandpaviljoenen ontstaat een beter zicht op de zee en worden ruimere toegangen richting het strand gecreëerd. Met deze grootschalige herontwikkeling vormt de nieuwe boulevard het startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Morales boulevard naar de Scheveningse Haven. De voorzieningen en bijbehorende levendigheid presenteren zich hierbij meteen aan de bezoeker.

Klant- en milieuvriendelijke garage
Na parkeergarage Markthal in Rotterdam, Museumkwartier in Den Haag en IJDock in Amsterdam, opent Interparking wederom een kwalitatief hoogwaardige parkeergarage. Het kolomvrije ontwerp met eenrichtingsverkeer en brede parkeervakken en rijbanen zorgt voor optimaal parkeergemak. Ook is de parkeergarage hoogwaardig afgewerkt en uitgerust met de modernste technieken. De parkeergarage is voorzien van 240 zonnepanelen en qua stroomvoorziening klaar voor 75 elektrische oplaadpunten. Ook is er een parkeergeleidingssysteem waarmee parkeerders via de kortste route op de juiste verdieping een vrije plek kunnen vinden. Met kentekenherkenning per plaats kunnen de bezoekers hun auto gemakkelijk terugvinden.

Over Interparking
De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), exploiteert in 9 Europese landen 933 klantvriendelijke parkeervoorzieningen (on- en offstreet) en ruim 380.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top 3 van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 118 parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 55.000 parkeerplaatsen.
Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 198 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Mede door continu te investeren in milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen is de Interparking Group een 100% CO2-neutraal gecertificeerde organisatie. Meer informatie staat op: www.interparking.nl.