Terug naar het nieuwsoverzicht

Het Autosalon geeft vol gas!

10/01/2019

 

Het Salon voor auto’s, moto’s en lichte bedrijfsvoertuigen – of kortweg de «Brussels Motor Show» - vindt van 19 tot 27 januari traditioneel plaats op de Heizelvlakte. Het salon is een opmerkelijke uitzondering in het huidige wereldwijde autolandschap: terwijl verscheidene merken tegenwoordig de grote salons links laten liggen, zullen alle op de Europese markt actieve constructeurs present tekenen in Brussel. 

Het Autosalon is daarmee meer dan ooit de niet te missen afspraak om kennis te maken met het complete gamma nieuwe voertuigen die binnenkort over onze wegen zullen rijden. En misschien vindt u er wel het stuurwiel waarachter u binnenkort plaats zult nemen.

De Brussels Motor Show palmt voor deze 97e editie 110.000 m2 in. Auto’s en bedrijfswagens delen dit jaar liefst 7 paleizen. In Paleis 1 kunt tijdens de hele duur van het Salon terecht voor de tentoonstelling «Dream Cars».

De gemotoriseerde tweewielers vindt u in Paleizen 8 en 9, carrossiers en andere specialisten van de inrichting van bedrijfsvoertuigen in Paleis 12.

Paleis 10 zal eens te meer gewijd zijn aan de mobiliteitsoplossingen van morgen, en dit via de tijdelijke tentoonstelling #WeAreMobility, die loopt van 19 tot 21 januari.

Enkele exclusiviteiten…

Op het menu van deze editie staan enkele Europese primeurs, zoals de nieuwe Porsche 911, de BMW X7 en serie 8 cabrio, de Volvo S60 en zijn stoere versie V60 Country, de nieuwe Mazda 3 in twee koetswerkversies, de jongste telg van de Toyota Prius en nog twee heerlijk retro-futuristische modellen van de Amerikaanse autobouwer Vanderhall.

… en animatie voor iedereen

Zoals elk jaar zorgt het Salon voor animatie voor het hele gezin: de acrobatische Crazy Show, de pitstop bar van Paleis 12, een testpiste om de nieuwe mobiliteitsvormen uit te proberen in Paleis 10, een Bikers’ Corner in Paleis 9, enz. Voorts geeft een ticket recht op een voorkeurtarief voor de tentoonstelling Het Smurfenavontuur, die gelijktijdig loopt in Paleis 2.

De Brussels Motor Show viert tevens een van de topevenementen van 2019 in Brussel: het grote vertrek van de Ronde van Frankrijk in de straten van onze hoofdstad. Er is heel wat animatie gepland rond de bekendste wedstrijd op de wielerkalender, waaronder een uitzonderlijke signeersessie met de grootste wielerkampioen aller tijden, onze nationale Eddy Merckx!

WEDSTRIJD

We geven 20x 2 tickets weg voor deze 97e editie van de Brussels Motor Show. Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op één van de 20 duotickets. Succes!

Meer info: www.autosalon.be