Terug naar het nieuwsoverzicht

Een gratis krediet van 15€ bij het parkeren met de Pcard+ voor uw coronaprik in de SkyHall

28/01/2021

Inwoners van Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem die zich de komende maanden laten vaccineren in de SkyHall en daarvoor met de wagen naar Brussels Airport trekken zullen kunnen genieten van een speciaal parkeertarief. Dit parkeertarief wordt vastgelegd op 3 euro in plaats van 8 euro, en dit voor zowel de klanten die de parking binnenrijden met behulp van een ticket, alsook voor de Pcard+ houder. Volgens burgemeester Ingrid Holemans doet Interparking, de uitbater van de parkeerterreinen, hiermee een geste.

ACTIE PCARD+

Bijkomend wordt er een speciale actie uitgewerkt voor iedere houder van de Pcard+. Deze Pcard+ houder verkrijgt een parkeertegoed van €15. Met deze actie krijgt de Pcard+ houder, zelfs bij het toedienen van de tweede vaccinatieprik, nog steeds een tegoed van €12. Dit krediet is geldig in het Interparking netwerk van België. Indien je nog niet in het bezit bent van een Pcard+, kan je deze online en gratis aanvragen via de volgende links: https://www.pcard.be of https://brussels-airport.pcard.be. Bovendien kan de Pcard+ gelinkt worden aan de nummerplaat, waardoor u de parking binnen- en buitenrijdt zonder enig fysiek contact.

Om van dit krediet te genieten, hoeft u enkel uw Pcard+ te gebruiken bij de ingang van de parking P2 Economy, en vervolgens de Pcard+ te scannen aan de daarvoor voorziene validator in de Skyhall. Wanneer u de parkeergarage verlaat, wordt het tegoed automatisch op uw Pcard+ gecrediteerd.

 

SPECIAAL TICKETTARIEF

Wie de parking binnenrijdt en een parkeerticket neemt, kan eveneens genieten van een grote korting. Om deze korting te verkrijgen, zal de bezoeker het ticket kunnen valideren in het Skyhall-vaccinatiecentrum. Na de vaccinatie en validatie zal hij of zij met het ticket langs de betaalautomaat in de parking passeren, waar de prijs automatisch 3 euro zal bedragen.

Dit tickettarief van 3 euro komt overeen met een korting van meer dan 60% op het normale uurtarief. Met dit verlaagd tarief rekent Interparking enkel en alleen de werkingskosten aan van deze parking. De parkinguitbater zet onder meer in op extra personeel, een aparte parkeerzone voor de Skyhall en er wordt extra onderhoud georganiseerd. Interparking voorziet eveneens speciale signalisatie en zorgt voor de opstart van de technische installaties.

Vrijwilligers die ingezet worden in het vaccinatiecentrum zullen niet voor de parking moeten betalen. “Voor hen zal de gemeente een duit in het zakje doen”.

Alle betrokken inwoners krijgen binnenkort een bundel in de brievenbus met uitleg over de werking van het centrum.

 

___________________________________________________________________________________

Over Interparking

Interparking is al 60 jaar een toonaangevende operator van parkeervoorzieningen in Europa. Vandaag beheert de uitbater zo’n 950 locaties in 9 Europese landen: België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Polen, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Goed voor 415.000 parkeerplaatsen en intussen ook 704 laadpalen voor elektrische of hybride voertuigen. De groep telt meer dan 2.500 medewerkers.


Contact Pers

Nicolas Godon
Marketing & Communication Manager
Tél. : +32 471 78 02 13
ngodon@interparking.com